De secretaire is een bijzonder meubelstuk

De secretaire is een bijzonder meubelstuk. Het was al in de 18de eeuw een geliefd meubel. Destijds was het heel gebruikelijk om de meubelen niet tegen de muur te plaatsen, maar in het midden van een vertrek. De secretaire is een kastje met een neerklappend schrijfblad, dat doorgaans leunt op 2 houten uitschuifbare balkjes. Achter de klep gaat veel opbergruimte schuil, met vele vakken, grote en kleine laden en deurtjes. Eenvoudige knopjes of juist sierlijk metalen beslag geven de secretaire een eigen karakter.

De secretaire dankt zijn naam naast het feit dat er vroeger vooral door secretarissen gebruik van werd gemaakt, aan de vele vakken. Secretaris betekent letterlijk de “geheimschrijver”, de vertrouwde raadsman. In het meubel bewaarde hij keurig zijn schrijfwaren en documenten. Het zal je niet verbazen dat sommige secretaires afsluitbare laden hebben en zelfs geheime vakken en wellicht zie jij nu ook de rollen perkament, potten inkt en veerpennen voor je?

De secretaire is niet alleen een functioneel maar ook een mooi meubelstuk. Het is niet vreemd dat het ook uitstekend in het hedendaagse interieur past. Het biedt een praktische plek om thuis met de PC of laptop aan te werken. De lades bieden volop ruimte om alle opladers, stekkers, telefoons, notities en snuisterijen in op te bergen. Door de beperkte afmetingen is er vrijwel altijd een mooi plekje in huis voor te bedenken. En ben je klaar? Dan doe je de klep dicht en staat er een mooie kast in de kamer.

Als liefhebber van dit bijzondere meubelstuk, hebben wij secretaires in diverse stijlen, houtsoorten, kleuren en afmetingen in ons assortiment. Alle items zijn vervaardigd uit massief hout en hebben een verhaal. Ben jij nieuwsgierig geworden, bekijk de modellen in de shop.

Geef een reactie