Genieten geblazen met mijn gepimpte caravannetje

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! De aankoop van een retro  caravannetje was het begin van een nieuw avontuur. Een Chateau uit 1974. Het interieur was bruin en versleten. De techniek en het onderstel was nog prima, hoe is het mogelijk na al die jaren. Slopen, schoonmaken en daarna verven: wit witter witst! En telkens weer met de Spotify playlist 70’s en 80’s aan. Het inrichten kon beginnen: nieuwe stoffering voor de banken, een nieuw matras, leuke rolgordijnen en vooral heeeel veeeeel accessoires! Allemaal spulletjes waar ik blij van word. Rieten manden, bewaarblikken, een buitenkleed, een Marokkaanse poef, houten krukjes, geurkaarsen, windlichten en amber blokjes.

Het was zover! Met een goed boek, teenslippers en toilettas vol douchespulletjes ging ik op pad. Uiteraard met mooi weer, van regen en kou word ik sacherijnig. De sleurhut “aangehaakt” (zo heet dat hihi), aan mijn auto. Best even spannend om zo te rijden, maar ook dat went.  Voor het installeren op de camping riep ik de hulp van wat heren in, en geloof me die helpen een blondine heel graag.

Nou, nou, ik kan niet anders zeggen. Wat een feestje was dat, op die kleinschalige boerderijcamping in Zeeland. Aan de voet van de duinen stond ik daar met mijn Chateau. De geluiden waren mij als stadsmeisje totaal onbekend. Onophoudelijk vogelengezang, koeiengeloei en het gezoem van hommels. De geur van de zee en koffie en het fenomenale uitzicht op de vuurtoren! Ik kocht bij de plaatselijke brocantemarkt een knalgeel strandbed. Bij Kampeerwinkel Obelink bestelde ik een roomwitte luifel. Ook schafte ik een Cadac Safari Chef aan voor de outdoor maaltijden. De beste aankoop sinds de Chateau. Met die Cadac kun je koken, grillen, stomen, bbq-en, wokken en pizza en pannenkoeken bakken. It’s amazing, dat apparaat kan het allemaal!

Ik kan het iedereen aanbevelen. De Cadac chef, de boerderijcamping, de caravan en zelfs de toiletrol onder de arm. Lekker op pad met mooi weer. Ik zeg: teenslippers aan en gaan!

 

Geef een reactie