Color Me Beautiful

Onlangs heb ik een vierseizoenen kleurenanalyse gedaan. De kern is dat iedere persoon een natuurlijk seizoenstype heeft op basis van huidkleur, haarkleur en oogkleur. Het dragen van kleren die in harmonie zijn met de kleuren van je huid, haar en ogen zorgt er voor dat je huidkleur gezonder oogt. Als je bekend bent met je seizoenstype, dan kun je de kleuren van je kleding, accessoires en make-up afstemmen op je natuurlijke seizoenstype en op elkaar. Hoe toepasselijk is ‘Color Me Beautiful’, de naam van de kleurenanalyse.

Met mijn blonde haren, warme, lichte huidskleur, blauwe ogen en lichte wenkbrauwen blijk ik overduidelijk een lentetypje. Geruststellend om te horen dat Heidi Klum, Michelle Pfeifer en Gwyneth Paltrow dat ook zijn 😉 Mijn natuurlijke voorkeur voor pastelkleuren en dan met name roze en vrijwel alle ‘blauwen’ en ‘groenen’, blijkt gelukkig heel verantwoord!

De kleuren van de zee, water, hemel, dauw, buitenlucht…..ik ben er dol op. Niet alleen qua kleding en accessoires, maar het gaat verder. Ook in mijn huis zijn altijd weer pastelgroene-  of blauwe items te vinden, zelfs al neem ik me telkens voor om mijn interieur te beperken tot wit, naturel en hout. De meubeltjes die wij verven voor Granny Brocante krijgen ook de lentebehandeling. De mogelijkheden zijn eindeloos: aqua, zeegroen, duck egg blue, pastelblauw, petrol, denim, dawn, verdigris, turquoise, mint, bluemint, marrakech blue, greek blue, napoleon blue…. ik kan nog wel even doorgaan!

Inmiddels weet ik dat dit een uitermate verantwoorde kleurenrange is, het hoort bij mij, het hoort bij Granny Brocante.

 

Geef een reactie