Retro servies is helemaal van nu!

Bruin, oranje, roze, okergeel… al die mooie, warme seventies kleuren mogen weer. Voor iedereen die het thuis graag rustig en basic houdt, maar niet bang is voor een jaren zeventig-zweem, is retro servies de perfecte tussenweg. Mixen en matchen mag!

Vintage of retro

Al ben je van ver na de jaren zeventig, toch krijg je bij al die warme tinten meteen het geborgen zitkuil-gevoel. De kleuren en vormen brengen de knusheid in huis waar we allemaal zo’n behoefte aan hebben. Ben je een echte Marktplaats- en kringloopspeurder dan kom je seventies servies waarschijnlijk met enige regelmaat tegen. Al wordt dat met steeds meer kapers op de kust wel een stuk minder. Vintage – oftewel tweedehands – aardewerk vind je vaak door te zoeken naar merken uit voormalig Oost- en West-Duitsland.

Mixen maar

Het leuke van bontgekleurd retro servies is dat je volop kunt mixen en matchen. De warme kleuren vullen elkaar aan en tinten die een beetje ‘schuren’ maken het eigenlijk alleen maar mooier. Liever ton-sur-ton? Dan dek je de tafel in warme bruin- en beigetinten. Die matchen trouwens ook prachtig met een wit of crème basisservies.

In onze shop zijn altijd nieuwe items te ontdekken. Op dit moment hebben wij weer leuke mokken voor cappuccino en thee binnen en diverse schalen in bruin en beige tinten!

 

Geef een reactie